navigatie overslaan

Benieuwd wat de leukste restaurants Zwolle centrum zijn? Lees dan snel verder! Zwolle heeft zich de laatste jaren ontwikkeld als een culinaire smaakstad. Onderstaande restaurants in Zwolle centrum zijn echte aanraders!

Culinair genieten bij de restaurants Zwolle centrum

Liefhebbers van lekker eten zitten bij de restaurants Zwolle centrum helemaal op hun plek. Gezellige terrassen voor tijdens de borrel, heerlijk eten uit de wereldse keukens en zelfs een top restaurant bekroond met een Michelinster. Het aanbod aan restaurants in Zwolle centrum is enorm. Om het jou makkelijk te maken, hebben wij de restaurant pareltjes van Zwolle op een rijtje gezet. Zet deze restaurants Zwolle centrum maar op je verlanglijstje, want deze moet je binnenkort een bezoekje brengen.

Italiaanse & Griekse restaurants in Zwolle

De Griekse en Italiaanse keuken zijn geliefd bij velen. Pizza, pasta en souvlaki: wij zijn er gek op! Ook in Zwolle kun je deze overheerlijke keukens proeven en ervaren.

Il Carpaccio is een Italiaans restaurant in het centrum van Zwolle voor echte fijnproevers en smulpapen. Wanneer je de drempel overstapt, word je blij verrast door de mooie kroonluchters, ruime tafelschikking en de gezellige sfeer. Bovendien loopt het water je in de mond als je de menukaart aangereikt krijgt. Bij mooi weer is het terras de perfecte plek om te vertoeven bij dit restaurant in Zwolle centrum.

II Carpaccio
II Carpaccio

D’Andreas is, net als Il Carpaccio, gevestigd op het Bethlehems Kerkplein. In 2018 opende Pietro d’Andrea de deuren van zijn ristorante Italiano. Het is een plek waar je ontmoet, geniet en gezien wordt. Waar je viert, uitgebreid tafelt, verrast wordt en heerlijk kunt eten. Kortom: dit restaurant Zwolle centrum is fantastico!

Bij Sirtaki waan je je even in de Griekse wereld. Zoals je gewend bent van een Grieks restaurant, hebben ze alle traditionele gerechten op het menu staan. Ga jij voor de souvlaki, gyros of bifteki?

Indiase & Thaise restaurants in Zwolle

Bij Indiase restaurants & Thaise restaurants wordt er eindeloos gespeeld met de elementen zout, zuur, zoet en heet. Zo worden alle zintuigen geprikkeld tijdens een diner bij deze restaurants in Zwolle centrum.

Bai Yok is een begrip in Zwolle en wij durven wel te zeggen dat bijna iedere Zwollenaar je dit Thaise restaurant zal aanbevelen. Het restaurant in het centrum van Zwolle heeft een uitgebreide menukaart met een groot aantal Thaise gerechten. Voor het India van Zwolle moet je bij Mayur Kitchen zijn. Het is begonnen als hobby voor de gastvrije eigenaren, maar inmiddels komen gasten uit de wijde omgeving af op heerlijke geuren en smaken van dit uitmuntende Indiase restaurant in Zwolle centrum.

Bai Yok Zwolle
Bai Yok Zwolle

Chinese restaurants in Zwolle

Chinese restaurants zijn erg populair in Nederland. In Zwolle vind je de échte Chinese restaurants van hoge kwaliteit. Bij Restaurant Taiwan serveren ze de lekkerste traditionele Chinese gerechten. Hier word je uitgenodigd om een keer iets nieuws te bestellen, in plaats van de Babi Panggang en Nasi Goreng. Maak hier eens opnieuw kennis met de Chinese keuken!

Ook Kota Radja heeft meer te bieden dan alleen de gerechten die jij gewend bent van een standaard Chinees restaurant. Bij dit restaurant Zwolle centrum serveren ze Asian Tapas uit verschillende Aziatische landen, zoals uiteraard China, maar ook Japan en Thailand. Bovendien is Kota Radja ervaren in het ontvangen van grotere groepen, dus heel geschikt voor je bedrijfsfeest of vriendenuitje!

Sushi restaurants in Zwolle

Sushi restaurant Zwolle
Sushi restaurant Zwolle

Sushi is een fenomeen dat een aantal jaren geleden is overgevlogen vanuit Japan. Inmiddels zijn de sushi restaurants niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Ook in Zwolle is er aan sushi restaurants geen gebrek. Houd je stokjes maar in de aanslag, want deze restaurants Zwolle centrum hebben heerlijke sushi!

Vers Japans eten op een unieke locatie: het kan bij Blue Sakura. Blue Sakura is gevestigd in de oude Bethlehemskerk. De kerk is omgetoverd tot een modern restaurant, maar de authentieke sfeer is behouden. Je eet hier voor een vast bedrag, zo kan je al het lekkers van de kaart proeven samen met je vrienden en/of familie.

Silk is een sushi restaurant in Zwolle centrum dat je meeneemt op reis door het culinaire Azië. De leidraad voor de menukaart was namelijk de Zijderoute. De Zijderoute was een verzameling aan land- en zeeroutes tussen het oude China en de westerse wereld, en dankte haar naam aan de grote hoeveelheden zijde die werd verhandeld. Op de kaart staan authentieke gerechten uit Japan, Indonesië, Korea, Thailand en China. Eetsmakelijk!

Beste restaurants van Zwolle

Zwolle is een Hanzestad met veel leuke en smaakvolle restaurants, de een nog beter dan de ander. De combinatie van mooie streekproducten, culinaire kennis en de magische plaats waar deze restaurants gevestigd zijn, maken de onderstaande plekken misschien wel dé beste restaurants van Zwolle centrum.

De Librije
De Librije

De Librije is inmiddels niet meer alleen een begrip in Zwolle, het is uitgegroeid tot een begrip in Nederland. Uitstekende service en bijzondere wijn- en spijscombinaties zorgen voor een onvergetelijke ervaring bij dit restaurant Zwolle centrum. Het restaurant is gevestigd in de oude vrouwengevangenis, waar zich ook Librije’s Hotel en Librije’s Atelier bevinden.

Nog zo'n uniek restaurant in het centrum van Zwolle isRestaurant Poppe. In de open keuken kan je stiekem meekijken hoe de koks jouw gerecht met zorg bereiden. Bovendien wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van de mooiste, meest verse producten. De menukaart is gebaseerd op de Franse keuken, maar er zijn ook andere arrangementen zoals ‘de kaart van de smid’. In combinatie met magnifieke wijnen uit de wijnkelder wordt dit culinaire uitje er een om niet snel te vergeten!

Os en Peper
Os en Peper

Bij Restaurant Os en Peper kan je uitgebreid dineren in een sfeervolle, informele en gezellige omgeving. Omdat chef Ard live kookt voor maximaal 16 personen, blijft de kwaliteit van de gerechten gewaarborgd. Je geniet hier van een vast vijfgangenmenu, dat iedere twee maanden verandert. Dit menu bevat uitsluitend verse producten waarmee de gerechten met liefde en zorg worden bereid. Om het af te maken, zorgt gastvrouw Lisette ervoor dat je tijdens het menu geniet van de meest bijpassende wijnen!